pyeongchang 2018

Check out the video below!

In 2014 heb ik al mee gedaan aan de Olympische Spelen in Sochi, Rusland. Tijdens deze spelen was ik 17 jaar en met deze leeftijd was ik de jongste deelnemer bij het Alpine Snowboarden. Het was voor mij een eer om mee te doen en te strijden tegen Nicoline Sauerbreij, die haar titel ging verdedigen. 

 

De volgende Olympische winter spelen zijn in PyeongChang, Zuid Korea van 9 tot 25 februari 2018. De afgelopen drie jaar heb ik hard getraind en veel geleerd. Ik ben klaar om te laten zien wat ik kan en zo dicht mogelijk te komen bij de titel Olympisch Kampioen. 

Om mij te kwalificeren voor de spelen heb ik limieten gekregen vanuit het NOC NSF: in de top 15 staan op de wereld ranglijst en daarnaast 1 keer binnen de top 8 komen tijdens een World Cup. 

 

Afgelopen seizoen (januari 2017) tweede geworden op een World Cup. Dit geldt jammer genoeg niet want dit resultaat behaalde ik op het onderdeel slalom. Slalom is in 2018 geen Olympisch onderdeel meer, dus ik moet mij kwalificeren op de reuzenslalom. 

 

Op 22 januari heb ik te horen gekregen dat ik gekwalificeerd ben voor de Olympische spelen in Korea! Dit betekend dat ik de tweede week van februari vertrek naar Korea om daar te gaan strijden voor de Olympische titel!