Einde seizoen 2017/2018

Na de olympische spelen heb ik ervoor gekozen om NIET in Turkije te starten. Hierdoor had ik drie dagen langer thuis en kon ik bijkomen van de jetlag en weer fit worden voor de laatste twee wedstrijden.

 

De laatste PGS van seizoen 2016/2017 was in Scuol, een nieuwe piste voor de World Cup. De piste was een redelijk vlakke maar lange piste. De slalom stond ook niet heel moeilijk maar toch was ik een beetje zenuwachtig. Tijdens het verkennen begon het te sneeuwen en werd het zicht minder. Alsnog was het prima te doen. Tijdens mijn eerste run, die boven verwachting goed ging, viel ik helaas vier palen voor de finish. Daardoor was mijn tijd net goed genoeg voor een tweede run maar ik wist al dat de finales er niet meer in zaten. Snel vergeten en verder naar de volgende wedstrijd. 

De laatste wedstrijd van het seizoen was een slalom wedstrijd. Eindelijk weer eens een slalom wedstrijd, het voelde onwijs lekker om weer korte snelle bochten te maken. Na een paar trainingsdagen reed ik naar Winterberg in Duitsland. 

Mijn familie zou komen en wij zouden met zijn alle, verdeeld over twee huisjes, in het Landal park slapen naast de piste. Het was erg gezellig en vond het leuk dat zij mij weer kwamen aanmoedigen. Zaterdag was een vroege dag, de wedstrijd begon al om 7:45! De organisatie had verwacht dat het warm zou worden en daarom die vroege tijden. Gelukkig viel de warmte mee, het was -8. Hierdoor bleef de piste goed. Na een redelijke eerste run moest ik wel een beetje gas geven tijdens de tweede run zodat ik goed de finales in ging. Ik kon een plekje goed maken en ging met de 13e plek de finales in, liever had ik een betere kwalificatie gehad maar ik weet dat in de finales van alles kan gebeuren en dat ik erg sterk ben als ik eenmaal in de finales zit.

Doordat ik als 13e geplaatst was, moest ik tegen de nummer 4. Dit was de Duitse Loch. Ik wist dat ik haar kon verslaan en een ronde verder moest gaan. Na een paar kleine foutjes wist ik toch te winnen en ging ik een ronde verder. In deze ronde moest ik tegen de Poolse Krol. Een vriendin van mijn maar ik was sneller. Bij de start ging het al niet helemaal lekker en kwam ik niet in mij ritme van de slalom. Ik viel en verloor de run, ik lag uit de wedstrijd. 

Uiteindelijk ben ik 8ste geworden en sluit ik het seizoen nog tevreden af. Nu is het tijd om fysiek te trainen en natuurlijk om te ontspannen! Ik kijk uit naar volgend seizoen, ik zie een stijgende lijn in mijn resultaten en die wil ik zo houden!

 

GRAAG WIL IK IEDEREEN NOG BEDANKEN DIE MIJ GESTEUND HEBBEN HET AFGELOPEN SEIZOEN! ZONDER JULLIE IS HET EEN STUK ZWAARDER.

Reactie schrijven

Commentaren: 0