Olympische spelen 2018

Twee weken geleden mocht ik eindelijk naar Korea vliegen. Ik was hersteld van mijn griep en klaar om te gaan!

 

De eerste paar dagen was het voor mij belangrijk dat ik wende aan het tijdsverschil, dit was 7,5 uur! Ook was er een mogelijkheid om door het Olympisch dorp heen te lopen en te kijken naar andere atleten van TeamNL.

Een paar dagen later was het tijd voor de eerste trainingen. Tijdens de trainingen voelde het goed en ging ook best hard. Ik merkte dat mijn board een beetje gek ging doen, de voorkant begon onwijs te klapperen. Gelukkig was mijn vader mee en hij heeft het kunnen oplossen door mijn voorkant zwaarder te maken. 

Op woensdag was ik mijzelf aan het klaar maken voor de kwalificatie wedstrijd van de dag erna. Totdat mijn trainer melde dat de wedstrijd verplaatst was naar zaterdag. Ik baalde enorm maar er was niks meer aan te doen. Nog een dag extra trainingen en vrijdag weer opnieuw voorbereiden. Op vrijdag begonnen de zenuwen wel een beetje te komen, gelukkig was het gezonde spanning en kon ik hiermee omgaan. 

 

Het was eindelijk zaterdag, de dag waar ik al het hele seizoen naar uit keek. Dit was de dag dat ik wou laten zien wat ik kon. Na de eerste run, die ik samen met Ina Meschik deed, had ik een snelle tijd. Deze tijd was goed voor een 10e plaats op mijn course en 15e totaal. Als ik deze plek kon behouden was ik door naar de finales.

Naar de finales gaan de beste 16 dames door, de tijden van de eerste en tweede run worden bij elkaar opgeteld.

Tijdens mijn tweede run lukte het maar niet om verder weg te komen van de Poolse Karolina Sztokfisz. Mijn tijd was ook minder snel vergeleken met mijn eerste run. Nadat alle dames geweest waren stond ik 17e, net niet genoeg voor de finales. Wat nog het zuurste was van alles, ik stond 0,01 van een seconde achter op de nummer 16!

 

Nu is het tijd om mijn spullen te pakken en weer naar huis te gaan. Ik loop mee tijdens de sluitingsceremonie op zondag! Wie weet mij te spotten?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Johan (dinsdag, 27 februari 2018 21:27)

  Succes op 3 maart in Turkije!

 • #2

  JH (donderdag, 08 maart 2018 19:11)

  Heel veel succes en veel plezier met boarden uittesten, Michelle.
  Mijn complimenten voor de goede plek die je in Korea hebt neergezet, jammer dat je 1 seconde te veel had.
  Mijn complimenten ook voor het feit dat je supermooie blauwe ogen hebt en prachtig haar en een leuke stem hebt (you tube en interviews gezien en gehoord)

  Je bent een superleuke meid met superveel talent .