Thuis in Bad Gastein

Na een moeilijke periode van wedstrijden, heb ik het kunnen opzetten naar iets positiefs en alles uit mijzelf kunnen halen! 

 

Op vrijdag had ik een slalom wedstrijd in Bad Gastein. Vorig jaar had ik hier mijn eerste World Cup podium en ik was enthousiast om hier terug te komen. Na een goede eerste kwalificatie run stond ik 5e op mijn course en 7e totaal. Mijn tweede kwalificatie run was niet zoals ik gehoopt had, de run had wat fouten en hierdoor werd ik 11e. 

 

Bij het snowboarden mag de top 16 door naar de finales en vanaf dan start het knock-out systeem. Dan race je tegen elkaar en de snelste gaat een ronde verder. De snelste gaat tegen de minst snelste zodat de finales het spannend worden. Omdat de tijden zo dicht bij elkaar liggen, gebeurd het regelmatig dat degene met de mindere tijd door gaat.

 

Tijdens mijn eerste finale run moest ik tegen Anke, zij had een 6e tijd na de kwalificaties. Wij gingen gelijk op tot Anke uit balans raakte en ik voorbij haar kon gaan. Ik was een ronde verder en moest tegen Daniela, zij won vorig jaar de wedstrijd. Ik wist dat het een spannende race zou worden. In het bovenste stuk lag ik iets achter maar ik kon snelheid maken en kwam steeds dichterbij. Toen ik naast Daniela reed, voelde zij de druk en probeerde ook harder te gaan, Daniela viel en ik had een stabiele run en mocht weer een ronde verder. Deze ronde was tegen Ramona, als ik deze verloor ging ik naar de kleine finale waar ik zou gaan strijden voor de 4e of 3e plek. Aan de start was begon ik een beetje zenuwachtig te worden. We gingen gelijk van start en ik kon Ramona bijhouden tot ik een fout maakte en overdwars stond. Ik ging door en probeerde mijn tijd goed te maken, jammer genoeg lukte dit niet en stond ik weer overdwars. Ik ging door naar de kleine finale en moest tegen Natalia, zij had een podium gehaald in de laatste slalom wedstrijd. Ook deze race zou spannend worden maar ik wou heel graag winnen en daar ging ik voor. De hele race gingen wij gelijk op, tot aan het onderste stuk. Ik wist dat ik snel was op het onderste stuk en ik maakte snelheid en nam dit mee het vlakken gedeelte in. Bijna bij de finish zag ik Natalia in mijn ogenhoeken en gaf nog meer gas. Over de finish waren de tijden dichtbij elkaar maar ik had gewonnen! Na een aantal mindere wedstrijden had ik mijn gevoel weer terug!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0