World Cup Lackenhof

Na een prettig kerst en oud en nieuw met familie en vrienden was het tijd om weer naar de sneeuw te gaan. Op 1 januari ben ik richting Oostenrijk gaan rijden, hier zijn de komende wedstrijden. 

 

De eerste wedstrijd was in Lackenhof, deze is nieuw op het programma dus ik was er benieuwd naar de piste en de sneeuw. Als ik Lackenhof binnen rijdt regent het onwijs hard, hopen dat de regen niet blijft. Jammer genoeg bleef het voorlopig regenen en was de piste zacht. Ondanks dat had ik een goede training en had ik zin in de wedstrijd. De piste zag er uitdagend uit, stijl en licht hangend. Dit moet geen probleem zijn zei ik tegen mijzelf. 

Tijdens de bib draw (startnummer verloting) kreeg ik startnummer 1! Ik mocht als eerste naar beneden samen met Esther Ledecka uit Tsjechië. Na het  verkennen van de slalom, naar boven om mij klaar te maken voor de wedstrijd, ik had er zin in! Na een stabiele run op de rode course was ik niet heel tevreden. De racers na mij gingen niet harder dan mij, ik werd 4e op mijn course! Weer naar boven en opnieuw klaar maken voor mijn tweede run. Deze run zat ik op de geel course, deze was in de eerste run sneller. Ik had een goed gevoel aan start en was gemotiveerd om harder te gaan dan de eerste run. Na een goede start kwam ik halverwege in de problemen met mijn lijn. Ik was te laat het het maken van de bocht waardoor ik mijn snelheid niet mee kon nemen en zelfs een beetje afremde. De finish was inzicht en probeerde sneller en sneller te gaan. Over de finish gekomen, wist ik dat dit niet mijn beste run was en keek naar mijn tijd, 15e... Dit was mijn wedstrijd voor vandaag, dit wist ik gelijk. Er stonden nog 8 mensen aan start die een snellere tijd hadden in de eerste run. Jammer genoeg waren mijn gedachtes goed en mocht ik niet door naar de finales. Na de 8 dames die na mij starte stond ik 21e. Natuurlijk was dit balen maar ik kijk naar mijn fouten en ga dat verbeteren, de goede punten neem ik mee en houdt ik zo.

 

Volgende week is Bad Gastein, een slalom wedstrijd. Deze week ga ik hard trainen en onwijs mijn best doen in Bad Gastein!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lia (zaterdag, 06 januari 2018 17:12)

    Jammer, maar goed dat je positief blijft en weet waar het mis ging. Op naar de volgende met deze ervaring rijker!