Start World Cup seizoen

Twee weken geleden ben ik naar Italië gereden om te trainen op de wedstrijd piste. De eerste twee dagen trainde ik op de piste van Cortina, hier zou ik twee World Cups hebben de week erna. De trainingen gingen goed, ik had een goed gevoel over mijn snowboarden en de piste was in goede staat. Na twee dagen reuzenslalom getraind te hebben was het tijd om naar Carezza te rijden, hier had ik de week erna een wedstrijd. Carezza is een steile piste, hier moest ik even aan wennen. De training ging best goed na een paar runs was ik gewend aan de piste en voelde ik mij vertrouwd. De dag erna trainde wij slalom, eindelijk weer eens snelle bochten maken. Het voelde goed om weer op  mijn slalom board te staan, dit was een geslaagde dag!

Na mijn training in Carezza reed ik naar Hochfugen in Oostenrijk. Hier deed ik mee aan een Europa Cup om te kijken waar ik stond vergeleken met de andere deelnemers. De eerste dag, was ik  niet heel tevreden over. Er was veel sneeuw gevallen en de piste was heel zacht. De tweede dag was het al beter, de piste was hard en de slalom stond lekker. Na twee goede kwalificatie runs was ik door naar de finales. In de finales won ik twee keer en werd ik uiteindelijk vierde!

Na de wedstrijd reed ik weer terug naar Carezza om mij klaar te maken voor de World Cup. Nog twee dagen trainen en dan was het tijd om te racen!

Donderdag ochtend, ik pakte mijn spullen en liep naar de auto. Voordat ik bij de piste was moest ik nog 15 minuten in de auto rijden. 

De slalom stond best goed en ik had zin in de wedstrijd. Na mijn eerste run stond ik 6e op mijn course! De tweede run had ik te veel foutjes en stond ik niet in de finales. 

De dag erna was de wedstrijd in Cortina, ook dit was een reuzenslalom wedstrijd. Mijn eerste run was ik niet tevreden over en dit wou ik goed maken in mijn tweede run. Mijn tweede run ging ik volledig voor de winst, jammer genoeg viel ik op het vlakke stuk en maakte geen kans meer om snelheid te maken. 

De dag erna was het slalom tijd, hier had ik zin in en voelde mij goed. Mijn eerste run had ik een goed gevoel, ondanks een foutje op het vlakken en was klaar voor mijn tweede run. Mijn tweede run was een stuk beter maar kwam ik 0.04 seconde te kort om in de finales te zitten.

Nu is het tijd om even te rusten en genieten van de feestdagen!

 

Pics by Miha Matavz

Reactie schrijven

Commentaren: 0