Nederlands Kampioenschappen

Zaterdag 28 oktober was het zover, het NK Alpine Snowboarden. 

 

Eerst was het NK altijd rond Maart in Laax, Zwitserland. Dit is de eerste editie van het Indoor NK. Doordat de wedstrijd in Landgraaf was, deden meer mensen mee die net begonnen of het leuk vinden om te snowboarden. Uiteindelijk had ik meer dan 10 mensen bij mij in de categorie. In de finales moest je twee keer tegen de zelfde tegenstander, een keer door rood en een keer door blauw. Zo bleef het spannend tot de laatste seconde van de wedstrijd.

 

Na twee kwalificatie runs was het tijd voor de finales. Ik had twee goede kwalificatie runs waarbij ik de eerste tijd had gezet. De eerste finale run moest ik tegen een boardercrosser, dit was niet een hele spannende wedstrijd. Maar het was leuk om weer tegen iemand te racen. De ronde erna moest ik tegen Rosella, een echte alpine boarder. Ik merkte dat het al spannender werd wie er zou winnen, ik moest meer mijn best doen om voor te blijven. Uiteindelijk na twee runs was ik door naar de finale waarbij ik tegen Yvette moest.

De eerste finale run was spannend maar ik had hem gewonnen met een redelijke voorsprong. Snel naar boven want ik moest nog een run tijdens dit NK. Boven aan de start was iedereen elkaar aan het aanmoedigen. Toen kwam het, RED COURSE READY, BLUE COURSE READY, ATTENTION. Het was tijd om te starten, halverwege merkte ik dat Yvette nog steeds naast mij was. Na een klein foutje zag ik dat zij voor mij lag. Eenmaal over de finish was Yvette sneller in de tweede run. Nu was het afwachten wie er de wedstrijd gewonnen had.

Na een minuut werd kwam het: "Nederlands Kampioen 2017 bij de dames is geworden, MICHELLE DEKKER" 

 

Na de prijsuitreiking was het tijd om naar huis te gaan om mijn tas in te pakken. Dinsdag vlieg ik naar Amerika om daar drie weken te trainen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Petra (dinsdag, 07 november 2017 21:56)

    Geniet er ook van !! Veel liefs van ons�