Trainingsweken herfst

De laatste trainingsweken in Europa, voordat ik naar Amerika ga, zitten erop.

 

Ik ben afgelopen twee weken in Oostenrijk geweest voor mijn trainingen. 

De eerste week trainde ik op de Mölltaler gletsjer. Hier had ik perfecte omstandigheden, harde pistes en strak blauwe lucht!

Na drie dagen reuzenslalom trainen, kwam ik een bekend gezicht tegen. Nicolien Sauerbreij kwam samen met Eurosport om een kleine documentaire te maken over de Olympische spelen in Korea. Het waren twee leuke dagen en er komen hele mooie beelden! In December te zien op Eurosport!

 

De tweede week was een iets andere trainingsweek dan normaal. Ik heb namelijk getraind met een speciale bril op. Het bedrijf die bij mijn team op bezoek kwam heet Visual Performance. Het doel van dit bedrijf is het trainen van de oogspieren waardoor waarnemingen sneller verwerkt kunnen worden en ook sneller op gereageerd kan worden. 

De speciale bril gaf een black light, hierdoor werd het even zwart voor je ogen. Dit licht knipperde zo snel dat je nog wel normaal kon kijken. Na een paar runs door de slalom, met de speciale bril, was het tijd om de bril af te zetten. Ik merkte niet veel verschil maar onbewust zag ik dingen sneller en kon mij daar op voorbereiden.

Niet alleen op de piste werd er gewerkt aan mijn ogen maar ook beneden. Ik kreeg testen waarmee gezien kon worden hoe snel mijn reactie vermogen was.

Aan het eind van de week was mijn reactie vermogen verbeterd met 0.15 seconden verbeterd! Dit lijkt niet veel maar met zo'n verschil kan je een wedstrijd winnen!

 

Wil je meer informatie over Visual Performance kijk op de website:

http://visualperformance.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0