Team

 

 

 

snowboardteam

chacaltaya-logo.gif 

 

chacaltaya snowboard team

 

Team Chacaltaya is ontstaan uit het voormalig jeugdteam van Snowboard Holland en is opgericht in het voorjaar van 2003. Na opheffing van het regioteam zorgde trainer Mike Moi-Thuk-Shung voor een doorstart van het team. Bovendien richtte hij ook een team voor senioren op en team Chacaltaya was geboren. Chacaltaya is uitgegroeid tot een club met zo’n 35 leden. Momenteel wordt er getraind in 2 groepen een groep junioren en een groep senioren. 

 

 

nskiv.jpg

 

 

nederlands beloften team

 

Het Beloftenteam snowboard alpine 2010-2011 bestaat meiden en jongens uit de geboortejaren 1996, 1995, 1994, 1993 en 1992. Het zijn stuk voor stuk getalenteerde snowboarders met een passie voor snelheid en techniek. Bij het alpine snowboarden gaat het erom dat de snowboarder zo snel mogelijk door een gestoken slalomparcours gaat.

De Beloften snowboard alpine is de kweekvijver van de nationale junioren en senioren selecties. Op jonge leeftijd worden de snowboarders getraind en gevormd om later uit te groeien tot een topsporter met de juiste instelling en een perfecte conditie. Hiertoe wordt een trainingsprogramma geboden waarbij niet alleen de snowboardtechnische kant wordt belicht, maar ook de fysieke en mentale trainingen komen aan bod. Naast het programma in Nederland worden er ook trainingen in de Alpen georganiseerd en staat deelname aan buitenlandse wedstrijden op de agenda.

 

Soulboarders-logo-1DDF60173E-seeklogo_com.gif 

 

Soulboarders is een vereniging voor en door alpine snowboarders en is opgericht om de belangen van deze groep beter te kunnen behartigen. Het bestuur van de vereniging wordt gevormd door actieve wedstrijdsnowboarders en de vereniging heeft tot doel het alpine snowboarden in Nederland te bevorderen.
Voor diegene die het nog niet weet; alpinesnowboarden bestaat uit het snowboarden op hardboots en raceboards waarbij de schoenen vergelijkbaar zijn met skischoenen en de relatief smalle boards een rechte achterkant hebben. Het doel is met maximale grip mooie gecarvede/gesneden bochten te maken of zo snel mogelijk door een slalom te rijden. Een goede poedersessie is trouwens ook voor een alpine snowboarder het ultieme snowboarden, maar omdat er lang niet altijd poedersneeuw is en goede pistes vaak ruim voorhanden zijn leven 'hardbooters', zoals alpine snowboarders vaak genoemd worden, zich daarop uit.

 

Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 10139
Michelle Dekker - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!